De rijbewijskeuring

Het doel van de keuring is om inzicht te krijgen in de medische gezondheid van een persoon. Dat betekent dus niet dat we er op uit zijn om u af te keuren, integendeel, we denken met u mee wat de beste oplossing voor u is. De keuring duurt zo'n 15 - 20 minuten en bestaat uit enkele onderzoeken. Naast meer algemeen onderzoek zal de arts uw bloeddruk meten en gezichtsvermogen testen. Ook zal de arts uw suikergehalte bepalen d.m.v. het testen van uw urine of, incidenteel door een vingerprik in uw bloed.

 

U doet er goed aan voordat u de keuring heeft uw gezichtsvermogen te laten testen bij een opticien en zo nodig te laten verbeteren.  Zo voorkomt u dat er eventueel vertraging ontstaat mochten later nieuwe glazen voor uw bril nodig zijn. De opticien is van de eisen van het CBR op de hoogte.

 

Heeft u een afspraak met ons gemaakt?

Dan vragen we u de volgende voorbereidingen in acht te nemen, zodat het consult zo goed mogelijk verloopt:

 

 • Leg uw identificatie klaar, zodat u zich kunt legitimeren voorafgaand aan de keuring
 • Bewaart u in ieder geval het papieren dossier met de ZD - codes tot na de keuring.
 • Zorg voor uw actuele medicatielijst, of beschik over alle doosjes van de medicatie die u heden gebruikt
 • Ken uw medische verleden of ben in bezit van een recente informatie van uw huisarts
 • Wilt u alvast een kleine hoeveelheid (1-2 cm) urine verzamelen in een schoon potje (niet ouder dan 2 uur, koel bewaren)
 • Gepast contant 42 euro (evt. meerkosten) af te rekenen bij de keuringsarts

 

 

Tijdens de keuring worden alle resultaten per computer of tablet in het online systeem Zorgdomein gezet.  We sturen het verslag na uw toestemming te hebben verkregen, direct digitaal door naar het CBR!  

Reviews

 

 

De afspraak was op tijd. De keuringsarts van Mediot was zeer vriendelijk en gaf duidelijke uitleg. Ik beveel deze arts aan bij bekenden.

 

Ben V., 76 jaar uit Utrecht


 

 

Lekker handig thuis gekeurd te worden. Aardige, vlotte en accurate keuringsarts. Deze keuringsinstantie kan ik iedereen aanbevelen. Ga zo door Mediot!

 

Ben en Regina O., 74 jaar uit Soest


 

 

Gisteren rijbewijskeuring ondergaan. De keuring werd gedaan door Stijn de eigenaar van Mediot. Stijn was keurig op tijd en het geheel verliep vlot. Echt een aanrader voor iedereen die een keuring moet ondergaan. Stijn succes met je bedrijf... Topper.

 

Dick van S., 55 jaar uit Houten

 Het bezoek bij u thuis (regio Utrecht)

Waar Mediot Rijbewijskeuringen bekend om staat is dat we alleen huisbezoeken afleggen. We begrijpen dat sommige mensen het spannend vinden een onbekend persoon, of arts, binnen te laten; zeker in deze huidige tijd, helaas. We doen er alles aan om uw vertrouwen in ons te winnen en te houden, door u te wijzen op de volgende controlemogelijkheden:

 • Reviews van andere klanten
  Klik op de volgende link: Google reviews. Hier kunt u via Google, een totaalscore en reacties van klanten zien die we niet kunnen aanpassen, veranderen of verwijderen. Op het moment van schrijven (februari 2020) hebben we een score van 4.9 van 5!
 • Contact met de desbetreffende arts
  U mag altijd vragen of de betreffende arts even contact met u op neemt als dat u meer vertrouwen geeft. Beantwoord als u dit wilt eenvoudig op de mail die u krijgt, direct na het maken van de afspraak. Of belt u met 085 047 03 67
 • Visitekaartje met BIG nummer
  De arts kan voordat hij of zij bij u binnenkomt een visitekaartje tonen met naam en BIG-registratienummer als u daarom vraagt. Dit zijn dezelfde naam en BIG-registratienummer die u per mail van ons heeft ontvangen. 
 • Uw afspraaknummer verifiëren
  Uw unieke referentienummer die u in de bevestigingsmail ontvangen heeft, is ook bij de arts bekend. Ook dit kunt u controleren voordat de arts bij u binnenkomt.
 • Compagnon
  Verder juichen we het toe als een van uw buren, een vriend(in) of uw partner bij de keuring aanwezig is. Zo kunnen meerdere mensen de uitvoering van ons werk zien en een positief woord verspreiden. Een win-win situatie!

 

 

We denken zo alles te hebben gedaan om eventuele twijfel bij u weg te nemen. Mocht u meer tips hebben laat het ons weten.

Visuskaart, voor het meten van het gezichtsvermogen
Glucosemeter, gebruikt voor suikergehalte in het bloed
Sthethoscoop, gebruikt bij algemeen lichamelijk onderzoek

NB  een keuringsarts is een BIG geregistreerd arts die voor het CBR onderzoeken uitvoert voor de rijbewijskeuring. Het CBR is altijd de partij die u daadwerkelijk goed- of afkeurt. De arts zal alleen de onderzoeken uitvoeren, maar geen conclusies trekken! Echter, de arts zal wel met u meedenken wat voor u persoonlijk de beste oplossing is, mocht er twijfel bestaan of het CBR u goedkeurt.

 

© Mediot Rijbewijskeuringen  |   KvK 75639661  |  Telefoon: 085 047 0367   |  E-mail:  info@mediot.eu  |  Whatsapp: 085 047 0367